.
Liliane Saint-Pierre
donderdag 26 oktober 2023

Liliane Saint-Pierre: “We zijn toch allemaal volwassen mensen?”

Ze begreep het soms niet

We kunnen het ons amper voorstellen hoe het moet zijn om mee te doen aan ‘De Verraders’. Als we de deelnemers mogen geloven dan kruipt het spel in je kleren en laat het je ook niet los wanneer de camera’s niet draaien.

“Mijn zintuigen draaiden overuren. Ik had een tv op mijn kamer, maar die werkte meer niet dan wel, dus voor veel verpozing heeft die niet gezorgd. Op het einde van elke avond, nadat de geheime interviews met de verraders opgenomen waren, was er nog een drink in de bar. Daar wilde ik absoluut bij zijn. Er werd niet gefilmd, maar ik lette op hoe mensen zich gedroegen en wat voor kleding ze droegen”, zucht Liliane in Primo.

Heel wat deelnemers speelden het spel ook heel persoonlijk en vatten veel dingen persoonlijk op. Sommigen werden zelfs bijzonder emotioneel.

“Vooral de jonge meisjes. Dat heeft me enorm verbaasd. 'We zijn toch allemaal volwassen mensen?' dacht ik dan. 'Er zitten hier toch geen kinderen tussen?' Voor Aagje Vanwalleghem en Nora Gharib lag de confrontatie aangaan wellicht gevoeliger, omdat zij in het echte leven goeie vriendinnen zijn. Ook ik nam het spel serieus, maar níet persoonlijk. Ik zou echt niet kwaad worden als ze mij zouden vermoorden of verbannen.”

Bio van Liliane Saint-Pierre