.
Linda De Ridder
donderdag 29 februari 2024

Linda De Ridder: “Ik kan het nauwelijks geloven”

Dat is al dertig jaar geleden

In de jaren 90 was Linda De Ridder één van de populairste actrices van ons land. Ze speelde mee in ‘Bompa’ en ‘Nonkel Jef’, maar verdween daarna ook even van het scherm. Na een pauze van enkele jaren kreeg ze uiteindelijk de smaak weer te pakken.

Het is ondertussen zo’n 30 jaar geleden dat het doek viel over de populaire reeks ‘Bompa’. Daar was een mooie rol voor Linda in weggelegd.

“Ik kan het nauwelijks geloven. Het theaterstuk in de Arenbergschouwburg was destijds zo'n groot succes dat er dus een tv-reeks kwam met dezelfde cast. Voor ons was het spelen voor camera's een compleet nieuwe en spannende ervaring. De scripts waren anders en er werd gekozen voor binnen- en buitenopnames. Voor VTM was 'Bompa' de eerste soap ooit. Dat kwam omdat Mike Verdrengh en Guido Depraetere grote fan van het genre waren. En van ons”, lacht Linda in Primo.

Het programma haalde hele hoge kijkcijfers en dat valt volgens Linda op een eenvoudige manier te verklaren.

“Het was een huiselijke reeks die voor veel mensen heel herkenbaar overkwam. De verhalen uit de soap konden zich bij iedereen afspelen. Het ging om een grootvader en de relatie met zijn omgeving.”

Bio van Linda De Ridder