.
Sven De Ridder, Linda De Ridder
zaterdag 16 maart 2024

Linda De Ridder: “We hebben maar één blik nodig”

Het voelde als thuiskomen

In de jaren 90 was Linda De Ridder regelmatig op televisie te zien in onder andere ‘Bompa’ en ‘Nonkel Jef’. Toen ze het beu was om door familiale omstandigheden minderwaardige rollen te krijgen, stopte ze met acteren. Maar in 2016 maakte ze haar comeback in het theaterstuk ‘Nonkel Jef Zit in de Patatten’.

“Dat was niet meer bij het Echt Antwaarps Theater. Maar de goesting, die was er plots weer. Op een ochtend werd ik wakker en ik wou terug gaan spelen. Ik heb toen Ivo Pauwels gemaild en één dag later kreeg ik al reactie van hem. Ik ben beginnen repeteren en de trein was weer vertrokken. Ik had de goesting snel te pakken, maar heb sindsdien altijd mijn grenzen bewaakt”, zegt ze in Primo.

4 jaar later werd ze dan weer op de planken herenigd met haar halfbroer acteur Sven De Ridder. Ze speelden samen in ‘Weekend Cowboys’, een productie van het theatergezelschap van Sven.

“Dat voelde als thuiskomen. We hadden genoeg aan een blik om elkaar te verstaan. Sven zet zich als regisseur tussen zijn acteurs en staat er niet boven. Het is fijn om met zo iemand te werken. Hij heeft ook veel ervaring en is vooral een steengoeie acteur. Hij kan alles, van comedy tot tragedie en alles daartussen.”

Bio van Linda De Ridder en Sven De Ridder