.
Linda De Ridder
zaterdag 2 maart 2024

Linda De Ridder: “We waren goed op elkaar ingespeeld”

Wat een mooie tijd

Toen Linda De Ridder meespeelde in ‘Bompa’ mocht ze samen acteren met acteur Luc Philips. De acteur is jammer genoeg al overleden, maar Linda koestert nog altijd mooie herinneringen aan die tijd.

“Luc was toen een hele grote naam. Ik vond het fantastisch om met hem te werken. Luc zag in mij de dochter die hij nooit gehad heeft. Ik kwam heel goed met hem overeen, terwijl anderen wat schrik voor hem hadden. Er was een klik op veel vlakken. We konden goed met elkaar praten maar evenzeer lachen om elkaars humor. Ook op privévlak zagen we elkaar vaak. Zo heb ik Luc twee keer helpen verhuizen”, vertelt ze aan Primo.

In de reeks ‘Bompa’ speelden veel acteurs mee uit het Echt Antwaarps Teater. Dat zag iedereen van de reeks toch als een groot voordeel.

“We waren goed op elkaar ingespeeld. Luc had al twee stukken bij ons gedaan, er was mijn stiefvader Ruud, Ivo Pauwels en ook mijn mama Jane speelde mee. Ik denk ook aan Paul Peeters, Guy Cooreman, Paul Wuyts en Anke Helsen, Denise Zimmerman en Bernard Verheyden. En mijn broer Sven had een klein rolletje.”