.
Linda Mertens
dinsdag 14 november 2023

Linda Mertens: “Het voelt nog altijd aan alsof het gisteren was”

Het doet nog veel pijn

Het afgelopen jaar waren al heel wat berichten verschenen dat Linda Mertens in het buitenland regelmatig op een podium stond. De zangeres heeft lang de boot afgehouden tot ze er helemaal klaar voor was.

Op 27 en 28 oktober maakte ze ook haar comeback in Vlaanderen, opnieuw aan de zijde van Regi. De zangeres is blij dat ze de stap heeft gezet.

“Ik had het podium echt gemist. Mijn eerste optreden, in Blackpool in Groot-Brittannië, was heel spannend. De spanning die ik voelde toen we aan dit gesprek begonnen, was er toen ook, vlak voor ik opging: ik kreeg het warm, ik twijfelde, ik wilde weglopen. Maar performen is mijn leven, mijn passie. In het buitenland optreden is ook anders dan hier. Ze kennen mijn verhaal daar niet, wat het makkelijker maakte”, legt ze uit in NINA.

Vlak voor ze moest optreden in het Sportpaleis wist ze al dat de adrenaline door haar lijf zo razen. En dat is normaal. Het was al zo’n tien jaar geleden dat ze nog in het Sportpaleis stond.

“En toch zal het aanvoelen of het gisteren was. Het is natuurlijk dubbel. Het Belgische publiek draagt heel mijn verhaal wél mee. Dus het zal ook emotioneel zijn. Ik ga alleen maar het allerbeste van mezelf geven. Ik hoop dat ik door de emotie geen krop in mijn keel krijg. Dat ik zal kunnen zingen, want mijn hart zal dus in mijn keel zitten.”