.
Linde Merckpoel
vrijdag 1 juli 2022

Linde Merckpoel: “Daar ga ik van genieten”

Ze vervangt Fien Germijns

Ooit was er een tijd waarin Linde Merckpoel vaak te horen was op Studio Brussel. Die tijd is al eventjes voorbij en ze maakt nu volop vlogs voor de VRT. Maar ontkennen dat ze de radio niet mist, dat kan ze niet.

“Onlangs was ik nog eens om vijf uur ’s ochtends op de VRT en ik voelde meteen de zin om een radio-uitzending te bouwen rond die vroegere uren. Ik mis het fulltime radio maken niet, want daarvoor doe ik m’n huidige job te graag, maar dat ik nu Fien Germijns twee weken mag vervangen, daar ga ik wel erg van genieten”, vertelt ze aan Humo.

Onlangs vertelde Michèle Cuvelier nog dat ze het lastig had met de gedachte dat ze geen enkele van de honderdduizenden luisteraars mocht teleurstellen. Ook Linde kan zich daarin vinden.

“In zo’n ochtendshow moet je die gedachte durven loslaten. Ik zal ook wel tot inde puntjes voorbereid zijn, maar ik weet intussen dat ik in zo’n uitzending vaak ook een onaangekondigde golf moet pakken. In alles wat ik doe probeer ik een charmant evenwicht te vinden tussen gedegen voorbereiding en chaotische improvisatie.”

Rond corona startte Linde met het maken van vlogs voor de vrt, want vlogs zijn nu eenmaal erg populair de dag van vandaag. Mensen houden van het spontane huis- tuin- en keukensfeertje dat zichtbaar is wanneer ze naar een vlog kijken.

“Tot voor kort was ik pertinent: ik zou nooit klassieke tv gaan maken. Online was zoveel cooler, vond ik. En dat vind ik nog altijd, maar intussen zie ik de twee wel heel erg naar elkaar toe groeien.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel