.
Bent Van Looy Linde Merckpoel Wim Willaert Lynn Van den Broeck Boris Devis Charlie Dewulf William Boeva Sarah Puttemans Hakim Chatar Cath Luyten
donderdag 26 oktober 2023

Linde Merckpoel: “Daar word je onzeker van”

Ze schopte het tot de finale

Linde Merckpoel heeft een goede beurt gemaakt in ‘Celebrity Masterchef’. Ze schopte het tot in de finale en bewees meermaals dat ze wel verstand heeft van koken. Dat ze zo goed kan koken, heeft misschien wel te maken met het feit dat ze in haar leven al veel heeft gegeten en geproefd.

“Daardoor heb je een heel repertoire van combinaties in je hoofd. Daartegenover staat dat ik minder makkelijk kan freewheelen. Andere kandidaten hadden het daar makkelijker mee: 'Kombucha en selder? Oké, let's mix it!' Om als kok iets te bereiken moet je durven loslaten”, lacht ze in Dag Allemaal.

Linde is tijdens de wedstrijd goed bevriend geraakt met Lynn Van den Broeck. Beiden hebben toch even moeten leren omgaan met de kritiek die ze van de jury kregen.

“Als je weet dat drie topchefs je gerecht gaan proeven, word je onzeker. Ik had er totaal geen moeite mee. Stel dat je daar staat met je amateuristisch bordje en je krijgt tips van zes sterren in totaal, wat ga je dan zeggen? ‘Wie ben jij, tweesterrenchef van m’n voeten, om te zeggen dat die saus geschift is?’ Daarvoor moet je een dikke onnozelaar zijn, toch?”, lacht Lynn.