.
Linde Merckpoel
donderdag 2 november 2023

Linde Merckpoel: “Dat was best pittig”

Ze was nog niet zo lang geleden bevallen

Wanneer je meedoet aan ‘Celebrity Masterchef’ dan wil je het liefst van al de finale halen. Voor Lynn Van den Broeck is dat niet gelukt, voor Linde Merckpoel dan weer wel. Toen de opnames erop zaten hadden beide dames last van het zwarte gat.

“Ja, dat was echt: het kamp is voorbij! We missen elkaar, van de eerste afvaller tot de laatste. Al die emoties”, lacht Linde in Dag Allemaal.

Linde heeft nog lang getwijfeld of ze wel zou meedoen aan het programma. Ze zat vooral met haar partner Jef in gedachten die de zorg voor de kinderen even alleen zou moeten dragen.

“Maar hij zei: 'Ga jij nu echt 'nee' zeggen tegen je absolute lievelingsprogramma? No way! Meedoen, zeg ik!' Ik vind het echt zo'n mooi cadeau van hem. Dankzij Jef hoefde ik me tijdens de opnamen geen seconde zorgen te maken over de kinderen. Dat is heerlijk, dat je dat volledig kan loslaten en je je in de studio echt kan smijten.”

Toen de opnames begonnen was Linde net 6 maanden bevallen van haar tweede kindje. En hun oudste dochtertje was ook nog maar 2,5 jaar oud. “Dus dat was pittig. Leuk detail, trouwens: Jolien, de vriendin van Hakim, was ook net bevallen. Zij heeft dat ook prima opgevangen. En dan raakten we allebei nog in de finale!”