.
News Image

Linde Merckpoel eert overleden oma via opvallende actie

StudBru-presentatrice wil oma Madeleine eren op bijzondere manier.


Linde Merckpoel behoort voor het eerst sinds lang niet tot het presentatietrio dat op Studio Brussel Music for Life zal presenteren. Het boegbeeld van de warmste week start immers haar eigen actie: Linde Zwijgt, waarmee ze geld wil inzamelen voor het goede doel én haar overleden oma wil eren.

Vijf jaar lang presenteerde Linde Merckpoel Music for Life maar dit jaar wilde ze iets anders doen. Tijdens de warmste week zal ze een week lang zwijgend geld inzamelen vanuit de Sint-Machariuskerk in Gent voor een zelfgekozen goed doel. En dat doel koos ze niet zomaar. Linde Merckpoel zal geld inzamelen voor de VZW Coda, een centrum dat gespecialiseerd is in palliatieve zorgen. En daar heeft Linde een bijzondere reden voor.

Vijf jaar geleden stierf Lindes grootmoeder Madeleine. Lindes moeder en haar broer en zussen zorgden voor haar en het was toen dat Linde besefte hoe waardevol palliatieve zorgen kunnen zijn. Lindes oma overleed thuis en werd ook daar opgebaard met bloemen rond haar. “Daar hield ze zo van, net als van champagne,” vertelt Linde Merckpoel openhartig in Dag Allemaal. “Die laatste weken waren tegelijkertijd mooi en heel verdrietig,” getuigt Linde. De warme, huiselijke sfeer waarin alles gebeurt helpt nabestaanden om het verlies beter te verwerken. “Alleen al het feit dat ik je daar nu over kan vertellen met een glimlach op m’n gezicht is toch fantastisch?” vertelt Linde Merckpoel over het heengaan van haar grootmoeder. Maar er is ook een nadeel aan verbonden…

“Mijn mama en haar zussen en broer hebben dat met hun zevenen kunnen doen,” aldus Linde Merckpoel in Dag Allemaal. Maar dat is natuurlijk niet iedereen gegeven. Het is immers een zware opdracht om te volbrengen, verduidelijkt Linde, maar wel een die het waard is om zoveel energie en tijd in te steken. “Je krijgt er zo geweldig veel voor terug.” Maar niet iedereen heeft de tijd om het zelf te doen. Linde wil dit haar ouders ook kunnen bezorgen, maar in onze drukke wereld is dat praktisch niet voor iedereen haalbaar. Daarom zamelt Linde via haar Linde Zwijgt-actie geld in voor Coda, een dagcentrum voor palliatieve zorgen in Wuustwezel. “Een godsgeschenk,” noemt Linde het.

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel