.
Linde Merckpoel
vrijdag 16 februari 2024

Linde Merckpoel: “Het heeft een enorme indruk op mij gemaakt”

Ze is er altijd dol op geweest

Linde Merckpoel heeft een ontzettend druk leven als vlogger, videomaker en radiopresentatrice bij Studio Brussel. Dat alles combineert ze met haar huishouden en gezinsleven. En dat is niet altijd makkelijk.

Dit jaar is Merckpoel, samen met Ketnet-gezicht Sarah Mouhamou, ambassadeur van het Jeugdfilmfestival Antwerpen. Dat gaat door in de Krokusvakantie. Linde en Sarah kenden elkaar niet, maar het klikte meteen.

“We keken allebei uit naar dat ambassadeurschap. Ik vind jeugdfilm zo plezant! Het is iets waarmee ik zelf tijdens mijn kindertijd al mocht kennismaken. Ik herinner me nog de films die ik destijds heb gezien en welke magische ervaring het jeugdfilmfestival voor mij was. Het evenement maakte toen een enorme indruk op mij”, vertelt ze aan Story.

Ook de oudste dochter van Linde wordt nu al een beetje ondergedompeld in de wereld van de film. Ook al is haar aandachtscurve nog altijd kort, een filmervaring wil Linde ze toch nu al graag meegeven.

“Dat is een heel bewuste keuze. Maar hun papa Jef en ikzelf zijn natuurlijk ook werkzaam in de audiovisuele sector, en dan ligt zoiets misschien meer voor de hand. Beeld en geluid zijn echt mijn ding. Mijn vader was vroeger fotograaf, en ik heb die interesse van hem meegekregen. Ik ben opgegroeid in een gezin waar constant door een lens werd gekeken. Dat is op een of andere manier doorgesijpeld en mijn belangstelling hoeft je dus niet te verbazen. Ik vermoed dat het bij Jackie en Cleo ook een vruchtbare voedingsbodem zal vinden.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel