.
Linde Merckpoel
dinsdag 23 juli 2024

Linde Merckpoel: “Het is sterker dan mezelf”

Ze doet het zo graag

Nu Linde Merckpoel volop zal mogen vloggen voor de Olympische Spelen, vindt ze het misschien zelf een beetje jammer dat ze zelf nooit topsporter is geweest. Ze had het ongetwijfeld heel leuk gevonden.

“Ik heb mij wel al afgevraagd wat er gebeurd zou zijn mocht ik vroeger ontdekt hebben dat ik zo graag loop. Zou er een carrière ingezeten hebben of niet? Ik denk het overigens niet, hoor. Sowieso ben ik te laat begonnen. Pas rond mijn 22ste heb ik ontdekt dat ik lopen fantastisch vind. Ik was toen namelijk gestopt met roken en stond voor de keuze: ofwel eet ik mezelf te pletter, ofwel eet ik mezelf evengoed te pletter maar ga ik ondertussen lopen en dan blijft mijn gewicht nog enigszins op peil”, zegt ze in de Morgen.

En niet alleen om haar gewicht op peil te houden, ook gewoon in het dagelijkse leven, door de gangen van de VRT, gaat Linde rennend door het leven.

“Het is sterker dan mezelf. Ik hou van bewegen, en daarnaast hou ik ook van tempo maken en de dingen laten vooruitgaan. Ik haat treuzelen."”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel