.
Linde Merckpoel
maandag 5 februari 2024

Linde Merckpoel: “Ik wou echt niet afgaan”

Ze moest haar kennis opkrikken

Linde Merckpoel en haar man Jef zijn altijd al gebeten geweest door films. Ze zijn allebei natuurlijk ook werkzaam in de audiovisuele sector en dan is het niet zo abnormaal wanneer je een liefde hebt voor films.

En dat is al van kindsbeen af dat de vlogster gebeten is door films. Al is het bij Linde en haar broer vooral begonnen door de vele Disney-films.

“Robin Hood, de geest in de lamp van Aladdin... We hebben ze echt allemaal gezien, maar wellicht zou ik de tekenfilmversie van De kleine zeemeermin uit 1989 noemen als onze grote favoriet. Ik kan niet wachten om de nieuwe liveaction-versie te gaan bekijken met Cleo, maar ze is wellicht net nog iets te klein om gefocust een langere Disney-film uit te zitten”, zegt Merckpoel nu al enthousiast in Story.

Eenmaal Linde wat ouder werd, verdween die liefde voor film ook wat meer naar de achtergrond. Speciaal voor haar deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ heeft ze die kennis dan weer wat opgekrikt.

“Ik heb toen mijn filmkennis proberen te updaten en lijstjes met klassiekers geblokt. Onbegonnen werk natuurlijk om dat in enkele dagen dat bijgebeend en opgefrist te krijgen, maar ik wou echt niet afgaan. Mijn lief is een mega filmfan die vaak naar de bioscoop gaat, soms alleen. Hij vertelt me dan thuis welke film we zeker eens samen moeten bekijken.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel