.
Linde Merckpoel
woensdag 14 december 2022

Linde Merckpoel is ‘een oude moeder’

Periode na geboorte wordt ‘corona-achtig’

Ze is 38 jaar en ondertussen nadert de bevalling van haar tweede dochter. “Iemand noemde mij onlangs ‘een oude moeder’. Ik schrok, maar het is wel zo”, bekent Linde Merckpoel aan Het Laatste Nieuws.

Lang wachten met kinderen heeft voordelen. “Ik kan op deze leeftijd een vrij ‘chille’ mama zijn. Maar als ik kijk naar Siska Schoeters, die voor een groot stuk al voorbij de apenjaren is, denk ik: misschien wat zij toch slimmer”, vertelt Linde.

Ze durft al te verlangen naar die andere fase maar er zijn ook heel wat ouders die zeggen dat het allemaal al zo snel gaat en dat beseft Linde maar al te goed.

Ook de periode na de geboorte zal opnieuw ‘corona-achtig’ aangepakt worden. “In het ziekenhuis verwachten we geen bezoek”, vertelt Linde aan Het Laatste Nieuws.

De vorige keer vonden ze dat zo gezellig en ze wil dit ook haar nieuwe kindje gunnen. De eerste verkenningsdagen zijn een geschenk. “Daar hoeft niemand bij te zijn, hoe graag ik mijn ouders, schoonouders, meters en peters en broers en zussen ook zie. Dat moment is van óns”, onthult Linde.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Linde Merckpoel en Siska Schoeters