.
Linde Merckpoel
maandag 15 juli 2024

Linde Merckpoel: “We gaan ze toch laten winnen?”

Ze hoopt dat er geen rellen ontstaan

Tijdens het Eurovisiesongfestival ging het er behoorlijk politiek beladen aan toe. Iets waar ook rekening mee moet gehouden worden tijdens de Olympische Spelen. Zo mag Rusland niet meedoen, maar Israël wel.

Linde Merckpoel zal tijdens de Spelen vlogs maken, maar vindt het moeilijk om te zeggen of het alleen maar om sport moet gaan op de Spelen of dat er ook een politieke boodschap mag inzitten.

“Eerlijk gezegd had ik het logischer gevonden mocht Israël er niet bij geweest zijn, vooral omdat je nu al weet dat er veel polemiek zal zijn. Dat is in de eerste plaats jammer voor de individuele atleten, want het leidt de aandacht weg van hun prestaties. Het geeft ook rare toestanden. De Rode Duivels moesten onlangs tegen Oekraïne spelen en toen dacht ik: we gaan die Oekraïners toch laten winnen? Die mensen hebben al zoveel meegemaakt!”

Iedereen hoopt natuurlijk dat er zich niks voordoet op de Spelen en dat alles rustig en veilig verloopt. Maar het heeft een wrange nasmaak omdat 12.500 migranten en daklozen uit Parijs zijn gezet voor de Spelen.

“Ik vind dat wrang, ja. In China en Qatar ging het over de abominabele arbeidsomstandigheden, nu is er dit. Ik denk wel dat de Olympische Spelen zich de komende jaren eens goed over hun aanpak moeten bezinnen. Misschien kunnen er manieren gevonden worden om meer gebruik te maken van bestaande infrastructuur, zodat er al minder bijgebouwd hoeft te worden.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel