.
Linde Merckpoel
zondag 3 december 2023

Linde Merckpoel: “Zonder vuur is het leven maar saai”

Ze is een trotse rosse

Ros zijn, niet iedereen vindt het even leuk. Linde Merckpoel vindt het prima en omarmt haar haarkleur volledig, haar broer doet dat iets minder.

“Toen we jong waren, moest ik hem soms echt peptalks geven na een moeilijke dag op school. Maar ik deed dat, met passie. Want ik meende toen al wat ik zei, dat rood fantastisch is”, zegt Linde in Het Nieuwsblad.

Linde maakte ooit een vide met Mathéo, een jongen die ros is. Hij kampte met hetzelfde probleem. Hij was niet graag ros. Ook hem gaf ze dezelfde peptalk.

“Waar rood is, is vuur. En vuur is iets om te vieren. Om trots op te zijn. Zonder vuur zou het leven maar saai zijn, toch? Houd je hoofd dus hoog en draag je rosse kroon met trots. En dat meen ik echt. Zo erg dat ik het bijna jammer vind dat ik twee blonde dochters heb gemaakt. Ik had dat wel fijn gevonden, om die unieke lijn door te zetten. Maar kijk, dat gen zit in onze familie, klaar om ergens - Verrassing! - als een unieke paddenstoel in het bos op te poppen. Ik kijk er al naar uit.”

Bio van Linde Merckpoel

Meer Over:

Linde Merckpoel