.
Lisa del Bo
maandag 11 juli 2022

Lisa del Bo: “De operatie was eigenlijk niet voldoende”

Ze kan niet meer zonder

Op een podium of op televisie zie je amper een bekend persoon verschijnen met een bril op. De meesten onder hen verafschuwen het, en proberen het zo lang mogelijk uit te stellen. Of ze gaan op zoek naar een alternatief om het probleem weg te werken.

Zangeres Lisa del Bo liet kunstlenzen implanteren om beter ver te zien. “Dat is normaal een operatie die ze alleen uitvoeren bij mensen die in de herfst van hun leven zijn. Maar ik vond het niet leuk dat ik tijdens optredens niet kon waarnemen wie in de zaal zat”, zegt del Bo in Tv Familie .

Op het podium gaf de bril haar een belemmerend gevoel. Want met een bril jezelf een weg naar het podium banen, is niet zo eenvoudig vindt de zangeres.

“Doordat ik eigenlijk te jong was, is mijn leesvermogen door de operatie eigenlijk niet voldoende verbeterd. Daarom draag ik nog steeds een leesbril.”

En hoewel zo’n leesbril het imago heeft van oubollig te zijn, vindt Lisa dat niet. “Veel veertigers hebben al moeite om te lezen zonder bril. En met al die schermen wordt er meer gelezen dan ooit. Doorheen het huis slingeren er dan ook zeker tien leesbrillen. En nog gebeurt het dat ik op stap ben zonder leesbril op zak.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lisa del Bo

Meer Over:

Lisa del Bo