.
lisa del bo
dinsdag 13 februari 2024

Lisa del Bo: “Ik heb mijn hart niet op slot gegooid”

Ze verloor hem bij een ongeval

Het is niet abnormaal dat Lisa del Bo, ondanks dat ze al 42 jaar samen is met haar man Jos, haar vriend Hans nog altijd mist. Hij verongelukte toen hij en Lisa een relatie hadden toen zij 19 jaar was.

Op zo’n jonge leeftijd je grote liefde al verliezen, het is niet makkelijk. Het heeft ook een grote invloed op je leven en het vormt je als persoon.

“Ik heb op jonge leeftijd geleerd dat totale controle een illusie is, omdat je sommige dingen niet zelf in de hand hebt. Je levenspad is voor een groot stuk al uitgestippeld. Het is niet omdat je iemand graag ziet of veel plannen hebt samen dat je het lot niet kan tarten. Zijn onverwachte dood was niet alleen bepalend voor mij, als partner, maar ook voor zijn familie. Hans' ouders en broers en zussen hebben dit ook moeten aanvaarden en verwerken”, zegt Lisa in Primo.

Gelukkig heeft haar kijk op de liefde geen deuk gekregen en is Lisa al die tijd in de ware liefde blijven geloven.

“Ik heb mijn tijd genomen om te rouwen, uiteraard, maar ik heb mijn hart niet op slot gegooid uit schrik om opnieuw gekwetst te worden. Misschien was het omdat ik nog zo jong was? Ik wilde niet blijven treuren, maar ik wilde mijn hart ook niet aan de eerste de beste jongen geven”