.
lisa del bo
vrijdag 16 februari 2024

Lisa del Bo: “Ik sta daar niet bij stil”

Het voelt zo niet

Lisa del Bo probeert positief in het leven te staan. Ook over minder positieve onderwerpen zoals de dood en alleen achterblijven. Ook al kan ze natuurlijk niet alles weglachen.

“Wat we wel serieus nemen, is dat de achterblijver een zo goed en comfortabel mogelijk leven kan leiden. Het helpt natuurlijk wel dat na meer dan vier decennia samen te zijn, ons huis inmiddels afbetaald is. De praktische zaken zijn dus geregeld. Maar hoe hard ik Jos zou missen mocht hij er niet meer zijn? Daar wil ik precies niet over nadenken. Ik vermoed dat ik er in deze levensfase meer van zou afzien dan in de jaren 80. Intussen woon ik al 42 jaar met de leukste man ter wereld onder één dak. Dat is de helft van een mensenleven, hé. Mocht ik Jos moeten afgeven zou ik alles kwijt zijn”, zegt ze in Primo.

Lisa wordt binnenkort 63 jaar, maar staat niet echt stil bij het ouder worden en het feit dat veel Vlamingen de pensioengerechtigde leeftijd niet eens halen.

“Ik sta er niet bij stil omdat ik me niet zo ouder voel. Ik heb niet het gevoel dat ik stilaan met de pensioenleeftijd flirt. Jos is twee jaar geleden gestopt met werken en vergezelt me altijd naar optredens. Daardoor zijn we alleen nog maar dichter naar elkaar toe gegroeid. Het is ook niet dat we gebukt gaan onder onze leeftijd. We kunnen nog steeds doen wat we altijd gedaan hebben.”