.
Lisa del Bo
woensdag 11 mei 2022

Lisa del Bo: “Niet geloven lijkt me erg moeilijk”

Ze is heel erg gelovig

Voor de meeste mensen is een kerkbezoek iets dat enkel op uitzonderlijke gelegenheden plaatsvindt, zoals een huwelijk, communie of begrafenis. Maar voor Lisa del Bo wordt het stilaan de kern van haar bestaan.

Iedere dag om acht uur is ze steevast op het appel in haar dorpskerk. Ze vertelt meer over haar spirituele reis in Dag Allemaal. Vijf jaar geleden bracht ze een plaat uit met de toepasselijke titel 'Lisa gelooft' en ondertussen trad ze al vijftig keer op voor volle kerken, goed voor 15.000 bezoekers.

Toch is Lisa del Bo realistisch en beseft ze dat religie nog maar weinig voet aan wal krijgt in België. “In Amerika bekijken ze dat helemaal anders. Veel jonge mensen zijn zoekend en ongelukkig, bang ook. Corona en de oorlog in Oekraïne maken dat alleen maar erger.”, aldus del Bo.

“Als je dan niet gelooft in iets wat helpt om het leven te dragen, lijkt me dat heel moeilijk. Als ik morgen zou komen te gaan, kan ik alleen maar zeggen dat ik een fantastisch en gemakkelijk leven heb gehad. Met veel geloof dat ook hierna nog iets moois volgt”, besluit de zangeres.

Dit jaar is het trouwens al 26 jaar geleden dat Lisa del Bo met ‘Liefde is een kaartspel’ aan het Eurovisie Songfestival deelnam.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Lisa del Bo

Meer Over:

Lisa del Bo