.
Lisa del Bo
zaterdag 28 mei 2022

Lisa del Bo schaamt zich niet voor haar geloof

Ze wordt er gelukkig van

De dag van vandaag zijn er nog maar weinig mensen die wekelijks of zelfs dagelijks naar de kerk gaan. Wie dat wel nog doet is zangeres Lisa del Bo. Zij is bijna elke dag in de kerk te vinden, voor zo’n twintig minuutjes. Zo kan de zangeres helemaal tot rust komen.

“Ik heb dat gewoon nodig: eventjes verstillen voor ik de dag begin. Maar ik zal nooit iets vragen aan God. Ik hoef geen dingen van hem te krijgen. Krijgen begint bij dankbaarheid, volgens mij. Als je hem van ’s morgens vroeg al aanvalt met wat je allemaal van hem gedaan wil krijgen, zal het niet gebeuren. Ik brand ook bijna nooit een kaarsje om iets gedaan te krijgen”, legt ze uit in Primo.

Elke dag naar de kerk, het zijn niet veel mensen die daar nog de tijd voor vinden. Maar toch zit de zangeres niet alleen in de kerk. “Men zegt dat de kerken leeglopen, maar hier in Bilzen valt dat nog goed mee. We zijn hier best gelovig.”

Het is ook niks om je over te schamen dat je kracht en energie put uit je geloof. Lisa wordt gelukkig van haar geloof en het geeft haar veel vertrouwen.

“Ik wil gewoon meegeven hoe fijn het is te mogen geloven, te weten dat er iemand bij je is en altijd met je meegaat: God. Maar iedereen moet zijn eigen keuze maken. Ik zal nooit proberen mensen te overtuigen of bekeren.”

Download onze app voor iOS of Android