.
Metejoor, Joris Van Rossem, Lisa Van Rossem
vrijdag 10 mei 2024

Lisa Van Rossem: “Een struikelblok, maar geen barricade”

Ze laat zich er niet door doen

Tot voor kort stond ze altijd in de schaduw van Metejoor maar deze zomer mag Lisa Van Rossem wat meer naar de voorgrond treden. Er staan heel wat soloconcerten voor haar gepland en daar heeft ze ontzettend veel zin in.

Al hoopt de zangeres wel dat haar gezondheid geen roet in het eten komt gooien. Ze sukkelt een beetje met haar gezondheid en er is de ziekte van Crohn vastgesteld en enkele andere auto-immuunziektes.

“Een struikelblok, maar geen barricade. 'Ik laat me er niet door kisten en focus me op het positieve, meditatie helpt me daarbij. Fysieke mankementen kan je verminderen met een sterke mindset”, zegt Lisa in Dag Allemaal.

Onlangs was Lisa een tijdje uit en kon ze niet mee op tournee met haar broer. Dat was een stevige wake-upcall voor haar.

“De periode dat ik niet kon optreden, schudde me wakker. Soms leef je in zo'n rush dat je de essentie verliest. Als je dan noodgedwongen een pauze moet nemen, wéét je wat je mist. Het is überhaupt bijzonder dat ik zoiets kán missen, veel mensen krijgen niet eens de kans om dit te doen.”