.
Lisa Van Rossem, Metejoor
donderdag 7 september 2023

Lisa Van Rossem: “Ik ben toen van gedacht veranderd”

Ze kreeg een staande ovatie

Lisa Van Rossem heeft er lang over moeten nadenken of ze net zoals haar broer Joris Van Rossem solo zou gaan. Ze voelt zich goed als backing vocal bij haar broer en ze amuseert zich daar nog altijd volop.

“Maar ik ben van gedacht veranderd na mijn optreden op ‘Night Of The Proms’ in het Antwerpse Sportpaleis. Daar kreeg ik als onbekend artiest een staande ovatie. Toen overviel me zo’n gevoel van: het kan niet anders dan dat ik op deze aardbol ben gezet om te zingen, en niet alleen in de achtergrond”, klinkt het in Story.

Lisa beseft dat ze de capaciteiten heeft om te zingen en dat is ook opgevallen bij de andere mensen in de muziekwereld. En zo ging de bal snel aan het rollen. Maar toch zal ze zich nog moeten bewijzen. Ze blijft nu vooral nog de zus van Metejoor.

“Dat begrijp ik en dat vind ik ook niet erg. Door het feit dat ik bij hem backing vocals doe, heb ik veel extra kansen gekregen. Trouwens, nog voor mijn broer Metejoor werd, stond ik in Turnhout al bekend als de zus van. Ik ben daarmee opgegroeid.”