.
News Image

Lize Feryn deelt emotionele brief aan overleden moeder

15 December zal nooit meer hetzelfde zijn.

Voor actrice Lize Feryn zal 15 december nooit nog een gewone dag in haar leven zijn. De reden? Op 15 december 2015 moest Lize Feryn afscheid nemen van haar moeder Marjan. Eén jaar later stelt de actrice vast dat het verdriet nog niet weg is, laat staan dat het gemis met de noorderzon verdwenen is. Dat Lize Feryn haar moeder enorm mist, daar bestaat geen twijfel over. De actrice schreef een brief aan haar moeder Marjan en besloot de brief op Facebook te plaatsen. De moeder van Lize Feryn was al een tijdje ziek en op 15 december overleed Marjan vrij onverwacht.

Lieve mama

Ik ben al weken een beetje zenuwachtig voor vandaag. Ik weet niet wat ik had verwacht. Er staat niks nieuws te gebeuren. Is het het feit dat de cirkel rond is? Dat de bol letterlijk weer op dezelfde plaats staat als vorig jaar en we vanaf morgen voor het eerst beginnen aan een tweede rit zonder jou? Dat we niet meer kunnen zeggen ‘weet je nog, vorig jaar dit moment zei je dit, deden we met jou dat’. En dan lachten we even om de nog verse herinnering aan jou. Je bent aanwezig in zowat èlke herinnering, mams.

Misschien is het omdat we ons dit jaar ook ergens konden troosten aan de versheid en nieuwigheid van alles. Het gaf een duidelijke betekenis aan ons verdriet, waar jij ons zo had voor gewaarschuwd. Je was niet bang om te gaan, je was bang om ons achter te laten.

Ik voel ook een trots dat we ondanks het gemis toch ons leven niet hebben afgeremd. Dat we juist sneller vooruit zijn gegaan en de plannen die we met jou hebben gedeeld met verve hebben gerealiseerd. En dat we nieuwe plannen hebben gemaakt.

We hebben elkaar dit jaar niet losgelaten, maar vastgehouden en omarmd en graag gezien.

Ik ben bang voor ronde twee. Omdat het voor het publiek misschien zachter lijkt, want ‘tijd gewent’. Maar zo voelt het niet.

Ik wil niet elke dag een dag meer bij jou vandaan.

Zoals Mira het schreef, kan ik het niet beter. Jou nog even vasthouden, mama. Mag dat?

Bio van Lize Feryn

Meer Over:

Lize Feryn