.
Aster Nzeyimana en Lize Feryn
woensdag 14 februari 2024

Lize Feryn: “Ik wil altijd alles voor zijn”

Hij niet

Lize Feryn en Aster Nzeyimana vormen al zo’n 6 jaar een onafscheidelijk duo. Het waren heel romantische jaren, heel verliefde jaren, maar ook 6 heel leerzame jaren. Dankzij elkaar hebben ze veel over zichzelf geleerd.

“Een relatie met een lief is als een soort spiegel. Via Lize heb ik al veel over mezelf geleerd. Zij toont me hoe het ook op een andere manier kan. Van haar gezicht kan ik aflezen: 'Oké, Aster, dat was niet tof. Dat had je anders kunnen zeggen. Herpak je. En doe het volgende keer anders.' Het is pijnlijk als je je geliefde ziet denken: dude, what the fuck? Want dat weerkaatst letterlijk je eigen slechte gedrag. Ik besef op zo'n moment: ik ga dat aanpassen of ik zit met een probleem in mijn relatie, en die is me véél te dierbaar. In een vriendschappelijke relatie verander je jezelf niet, want vrienden nemen je zoals je bent. Maar in een liefdesrelatie is dat dus anders”, zegt Aster in Het Laatste Nieuws.

En zo heeft Lize ook geleerd van Aster dat ze zich van de dingen niet te veel mag aantrekken. Dat ze meer moet leven met de nonchalance van haar partner.

“Daarom is hij zo goed in zijn job. Mensen houden van zijn uitstraling en rust. Maar die nonchalance zit ook echt in zijn denken: als er negatieve dingen op hem afkomen, lijkt dat van hem af te glijden. Hij maakt de dingen nooit groter dan ze zijn. Terwijl ik altijd alles vóór wil zijn. Hands-on. Maar dat lukt natuurlijk niet altijd en het maakt me bovendien niet gelukkiger. Als veel mensen een mening over je hebben, kan je onmogelijk alles in de hand hebben. Aster heeft me geleerd om alleen te laten binnenkomen wat móét binnenkomen en er dan pas mee te dealen. Vroeger maakte ik me vaak zorgen over wat mensen zouden zeggen of schrijven. Dankzij Aster weet ik dat het morgen een nieuwe dag is, en er alweer patatjes geschild worden op wat geschreven staat. We mogen heel blij zijn met ons leven, we doen ons best om goede mensen te zijn. Al de rest proberen we buiten te houden."

Bio van Lize Feryn en Aster Nzeyimana