.
News Image

Lize Feryn: poets wederom poets

Lize Feryn heeft iets leuks meegemaakt met enkele Vlamingen in Duitsland. Die hadden de actrice niet herkend...


Lize Feryn, de actrice die de hoofdrol speelde in In Vlaamse Velden, heeft in de Duitse showroom waar ze momenteel als model werkt, iets meegemaakt dat ze uit frustratie meteen daarna op Facebook zette. Toen ze voor klanten enkele creaties uit de kledingcollectie moest showen, wisten deze West-Vlamingen niet dat Lize Nederlands sprak. De dames gaven voluit kritiek op het lichaam van Feryn. ‘Is de rok scheef of is zij scheef? Zij is scheef.’ En ‘Mager is ze ook niet. Die zou best deze week niet te veel meer eten.” Feryn reageerde op de conversatie door in het Nederlands aan de klanten te vragen of ze het jasje eens moest opendoen. Hun reactie was heerlijk. Nu was het hun beurt om rood te worden en te beginnen stotteren.”



Dit is de volledige post van Lize:

Ik ben momenteel aan het werk in een showroom in Duitsland. Daarnet kwamen twee klanten binnen van de kanten van Kortrijk, aan hun accent te horen. Zij wisten niet dat ik hen kon verstaan en wanneer ik hen een rokje en vestje kwam showen, dachten ze dus naar harteloos hun mening te kunnen spuwen.

‘Amai, zo lelijk.’

‘Is de rok scheef of is zij scheef?’

‘Zij is scheef. Zie je het?’

‘Amai, ja. Wat is er mis met haar lichaam?’

‘En mager is ze ook niet eh.’

‘Nee, die zou best deze week niet te veel meer eten.’

enzovoort enzovoort

Ik voelde me rood worden van schaamte en verontwaardiging. Net twitter in het echt. Maar toen besefte ik hoe belachelijk het was dat ik mij zo klein voelde, zo nietig om wat twee triestige dametjes over me zeiden. Is die tijd van geloven in graatmager-is-mooier niet voorbij voor mij?

Je kan je wel inbeelden hoe zoet de wraak smaakte wanneer ik hun grote ogen zag nadat ik vriendelijk (en met een licht West-Vlaams accent) vroeg of ze het vestje graag eens open hadden gezien. Hun beurt om rood te worden, mijn beurt om te lachen in mijn vuistje.

Ik werd ineens overspoeld van geluk door het besef dat I have to handle them for half an hour. They need to live with themselves their entire lives.