.
Loes Van den Heuvel
zondag 23 juni 2024

Loes Van den Heuvel: “Alles voor de show!” 

Ze lust het niet 

De liters porto die Carmen Waterslaeghers in ‘FC De Kampioenen’ heeft gedronken zijn niet meer op één hand te tellen. Maar wat nog gekker is, de actrice die Carmen speelt, Loes Van den Heuvel, lust helemaal geen porto.

“Nee, maar ik ben dan ook Carmen niet. Nu goed, ik dronk tijdens de opnames natuurlijk geen echte porto. Het was een mengsel van water en bessensap dat de juiste kleur moest benaderen. Oók niet lekker, maar kijk: alles voor de show”, lacht ze in Humo.

Behalve porto heeft Loes ook veel hondjes gehad die de rol van Nero’ke mocht spelen. Ze heeft zo’n 5 verschillende hondjes gehad.

“Maar ik had geen favorietje, voor mij zijn alle dieren even belangrijk. Het was niet altijd makkelijk filmen met de hondjes. Die beestjes weigerden vaak stil te zitten, ze liepen in het midden van een take terug naar hun baasje of begonnen te blaffen. Daarom repeteerde ik met een pluchen hond. Dan kon ik die ingewikkelde choreografie oefenen: hoe ik in de scène moest bewegen met een hondje in de ene hand en een glas porto in de andere.”