.
Loes Van den Heuvel
zaterdag 6 november 2021

Loes Van den Heuvel over dierenliefde: “daar krijg je wel vriendschap voor terug”

Voor haar geen dure auto's

We zien het wel eens vaker dat de liefde voor en van een dier bij heel wat mensen belangrijker is dan alle rijkdom die ze kunnen bezitten. Dat geldt ook voor actrice Loes Van den Heuvel. Dat ze rijkdom minder belangrijk vindt dan andere zaken, dat heeft ze deels te danken aan haar jeugd.

Ze vertelt een anekdote in Het Laatste Nieuws. “Als kind vond ik onderweg van de kerk naar huis een briefje van 50 frank. Ik was zo blij, maar mijn oma ging gelijk het geld te inleveren bij de politie. Dat eerlijkheid boven alles gaat, typeert mijn opvoeding. Je moet wel uit je doppen kijken. Want hoe eerlijker je bent, hoe meer er vandaag de dag misbruik van je gemaakt wordt, met dank aan ‘de vooruitgang.”

Voor Loes dus geen dure wagens en een grote villa. Ze investeert haar geld liever in haar allergrootste passie: haar dieren. “Ik trek liever mijn portefeuille open voor dierenwelzijn dan dat ik een nieuwe auto koop. Een luxewagen is au fond maar een hoop metaal. Van dieren krijg je liefde en vriendschap, dat is me meer waard dan een chique auto op de oprit.”

Bio van Loes Van den Heuvel

Meer Over:

Loes Van den Heuvel