.
loredana
zondag 3 maart 2024

Loredana: “De revalidatie duurde langer dan verwacht”

Ze kampte met gezondheidsproblemen

Loredana heeft de afgelopen jaren behoorlijk wat gesukkeld met haar gezondheid. Zo kreeg ze een poliep op haar stembanden waardoor ze niet meer kon zingen.

“Die werd operatief verwijderd. De eerste vijf dagen had ik een volledig spreekverbod, daarna volgde een revalidatieperiode van zes weken waarbij alle optredens werden geannuleerd”, blikt ze terug in Tv Familie.

Maar daarna was de miserie nog niet voorbij. Het noodslot sloeg opnieuw toe, toen de zangeres een hard vetbolletje voelde.

“In het ziekenhuis konden ze op de echo zien dat het een lymfekliertumor was ter hoogte van mijn speekselklier. Er volgde een zware ingreep en de revalidatie duurde langer dan verwacht. Maar ze hebben nu eenmaal moeten snijden van achter mijn oor tot aan de hals. Mijn speekselklieren en de zenuwen van mijn gezicht zitten allemaal in die zone. Na mijn operatie was ik zelfs gedeeltelijk verlamd.”

Tot op de dag van vandaag moet Loredana regelmatig naar de osteopaat voor een lymfedrainage. Want ze ondervindt toch nog regelmatig last.

“Er komt regelmatig weer vocht in mijn gezicht, waardoor er een dof gevoel optreedt en mijn linkerkant dikker wordt. Mijn kauwspieren zijn ook vaak gezwollen van het eten. Niet handig, want als zangeres is mijn gezicht uiteraard mijn belangrijkste tool.”

Bio van Loredana

Meer Over:

Loredana