.
Lotte Stevens
maandag 25 april 2022

Lotte Stevens: ‘Als kind was ik heel verlegen’

'Disciplines als volleybal, dans en turnen spraken me meer aan'

Lotte Stevens, de 29-jarige actrice die voortaan de rol van Mega Mindy op zich gaat nemen, gaf een interview aan Citta – de weekendbijlage van Gazet van Antwerpen – over haar acteursbestaan.

Daarin vertelt ze dat ze aan het begin van haar acteercarrière eigenlijk best verlegen was. “Ja, ik was enorm verlegen. Pas toen we in de lagere school een schoolmusical deden, ben ik beginnen zingen”, vertelt ze aan Citta. 'Toen dacht ik ineens, 'Hé, ik zing eigenlijk wel graag!'.

Vervolgens ging ze op zoek naar een manier om haar nieuwe hobby verder te zetten. “Ik kwam bij Villanella terecht, een kunsthuis voor kinderen en jongeren, en kreeg daar de nodige begeleiding. Iets later deed ik al auditie voor de musical 'The Sound of Music' en kreeg de rol van Martha, een van de zeven kinderen in het gezin Von Trapp.”

Om haar muzikale talent nog wat meer te ontplooien, startte ze bij de lokale muziekschool. “Die lag hier om de hoek, dus dat was ideaal voor mij”, vertelt ze daarover. “Ik was op dat gebied een late instapper. Ik zat zelf al in het eerste middelbaar en volgde les met kinderen die veel jonger waren.”

Tot dat punt had ze nooit echt interesse gehad om dat te doen. Naar haar eigen zeggen lag die elders, voornamelijk bij sporten. “Ik wou eigenlijk liever sporten. Disciplines als volleybal, dans en turnen spraken me meer aan”, bekent ze.

Bio van Lotte Stevens

Meer Over:

Lotte Stevens