.
Lotte Stevens
dinsdag 3 mei 2022

Lotte Stevens: ‘Heeft een grote impact op hun leven’

"Ze kijken op naar iemand die sterk is"

Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, het is Lotte Stevens! De 29-jarige actrice volgt dit jaar Free Souffriau op als Mega Mindy, een rol waarin ze haar creativiteit kwijt kan én met een grote maatschappelijke meerwaarde, zegt ze in Citta, een weekendbijlage van Gazet van Antwerpen. Ze vertelt er over haar jeugdjaren en hoe haar acteercarrière aanvankelijk begonnen is.

Doorheen haar jeugd hebben haar ouders steeds een ondersteunende rol aangenomen. “Mijn ouders hebben mij altijd gesteund in wat ik deed en ik ben hen daar erg dankbaar voor. Ze hadden ook kunnen zeggen: 'Kom, zoek je zelf een vaste job met een vast loon”. Maar ze moedigden me steeds aan om te doen waar ik zelf gelukkig van word.”

“Het voelt best bijzonder om plots de rol van kinderheld te mogen opnemen”, gaat ze over haar nieuwe rol van start. “Je mag niet onderschatten wat voor impact een figuur als Mega Mindy heeft op het leven van kinderen. Zelf vind ik dat één van de mooiste aspecten van de job. Je neemt kinderen mee op een reis doorheen een fantasiewereld.”

Dat heeft volgens Lotte een grote weerslag op kinderen hun leven. “Ze kijken op naar iemand die sterk is en voelen zich daardoor automatisch ook sterker”, aldus Stevens.

Bio van Lotte Stevens

Meer Over:

Lotte Stevens