.
Lotte Stevens en Ianthe Tavernier
zaterdag 19 november 2022

Lotte Stevens: “Ik ben heel vaak afgewezen”

Nu krijgt ze veel nieuwe kansen

Het leven van een musicalacteur of actrice, het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Iedereen moet heel vaak auditie doen, en daar horen ook heel vaak teleurstellingen en afwijzingen bij. Dat geldt ook voor Ianthe Tavernier en Lotte Stevens.

“In het begin werd ik heel vaak afgewezen, maar daar ben ik sterker uitgekomen. Ik heb leren aanvaarden dat het niet altijd aan mezelf ligt. Externe factoren spelen ook mee. Soms ben je niet het juiste type”, zegt Lotte in Story.

Ianthe maakte de voorbije jaren net hetzelfde mee als haar ‘Red Star Line’-collega. Van de tien audities die ze deed, kreeg ze zeker negen keer ‘neen’ te horen.

“Als je een kans krijgt, moet je die met beide handen grijpen. Ik ben nu begonnen met repeteren voor het theaterstuk ‘Moord op de Oriënt Express’, waarin ik een gravin met een Hongaars accent speel. En in december komt de vierde ‘De Buurtpolitie’-film uit.”

Beide dames zijn al dertig of worden volgend jaar dertig en Lotte merkt toch veranderingen bij zichzelf. “Ik merk dat ik met het ouder worden steeds volwassener word. Ik ken mezelf steeds beter en pieker minder, dat is fijn.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Ianthe Tavernier en Lotte Stevens