.
Luc Appermont
maandag 3 oktober 2022

Luc Appermont: “Dankzij mij is Bart geslaagd”

Luc hielp zijn vriend met examen.

Dat Bart Kaëll en Luc Appermont een koppel werden, lijkt voor heel wat mensen voorbestemd. En ook Bart gelooft niet in het toeval. Al moeten ze ook toegeven dat ze in het begin toch weinig raakvlakken hadden.

“Eerst en vooral was er het leeftijdsverschil. Ik was toen al bekend en Bart werkte nog als jobstudent in een taverne”, begint Luc. “Luc zat toen in een moeilijke fase, denk ik. Want hij was daar toen met zijn ‘vriendin’. Maar hij vertelde me later dat hij toch twijfelde over de keuzes die hij moest maken”, vervolgt Bart in Primo.

Luc maakte heel wat belangrijke momenten van Bart mee vanop de eerste rij. Zo ook het moment waarop hij zich inschreef aan Studio Herman Teirlinck.

“Zich daar inschrijven was voor Bart een gok. Hij had plastische kunsten gevolgd aan het Sint-Lucas in Gent. Ik wist dat de selectievoorwaarden nog altijd superstreng waren. Barts ingangsexamen hebben we dus samen voorbereid.”

En dat viel allemaal beter mee dan ze hadden gedacht. De tekst die Bart moest voorlezen als toegangsproef was exact dezelfde als de tekst die Luc tien jaar eerder had moeten voorbereiden. “Bart was geslaagd… het eerste zaadje voor een roemrijke showbizzcarrière was geplant.”