.
Luk Alloo bij de verkeerspolitie
zondag 2 april 2023

Luk Alloo over zijn vader: “Toen hij scheidde, in 1973, vloog hij eruit” 

“Ik vond dat heel spannend” 

De ouders van Luk Alloo gingen uit mekaar toen hij tien jaar was. ”We woonden in het katholieke Blankenberge. Mijn vader gaf daar les aan het Sint-Pieterscollege en hij was de enige burger tussen allemaal klerikalen. Toen hij scheidde, in 1973, vloog hij eruit. Zo was dat toen”, onthult Luk Alloo aan Primo.

Zijn vader ging vervolgens lesgeven in Duitsland aan kinderen van militairen. “Ik vond dat heel spannend. Van mijn twaalfde tot mijn achttiende heb ik in Soest gewoond”, verklaart Luk.

Hij reisde wel nog regelmatig af naar Blankenberge, waar zijn moeder woonde. Daar heeft hij nu echter geen ankerpunten meer en in Soest ook niet”, verneemt Primo van Luk Alloo.

Toen hij twaalf jaar was veranderde bijgevolg ook het wereldbeeld van Luk. “Dat het katholicisme een man weigerde die uit de echt scheidde, dat kon ik niet begrijpen”, geeft hij toe.

Hij ontdekte in het middelbaar ook dat iemand die zich deftig kleedde het ook altijd verder schopte dan de goeie gast met een lederen jas en een jeansbroek. “En dat is vandaag eigenlijk nog altijd zo”, volgens hem.

Bio van Luk Alloo

Meer Over:

Luk Alloo