.
Luk Wyns
donderdag 8 september 2022

Luk Wyns: “Dat is geen geweld, maar een sport”

Hij is vol bewondering

Kooivechten, het is niet meteen een hobby die iedereen graag zou willen uitoefenen. In ‘Battlecat’ neemt Luk Wyns de kijkers mee in het leven van Cindy Dandois, iemand die wel heel erg van kooivechten houdt.

Hij leerde Cindy kennen door zijn vrouw Eleni, die Cindy al heel lang kent. Eleni had Cindy al ontmoet aan de schoolpoort en enkele jaren later ontmoette Luk haar zelf op de set van ‘Zillion’. Daar ontstond het idee om een programma over haar te maken.

En dat allemaal ondanks dat Luk geweld verafschuwt. “Maar kooivechten is geen geweld, maar een sport. Buiten de kooi is Cindy een zeer emotionele vrouw met tere plekken. Ze is anders en atypisch en ik vind haar een heldin”, zegt Wyns in Dag Allemaal.

Naast ‘BattleCat’ en ‘Zillion’ heeft Luk nog wel wat andere toekomstplannen op de planning staan. Maar daar kan hij allemaal nog weinig over vertellen.

“Ik heb een rolletje in de film van ‘De Zonen van Van As’ en ik heb een fictiereeks geschreven, die Eén en Netflix gaan uitzenden. Deze zomer is ze gedraaid in Knokke, meer mag ik er nog niet over kwijt.”

Bio van Luk Wyns

Meer Over:

Luk Wyns