.
Luk Wyns
vrijdag 14 juli 2023

Luk Wyns: “Het is hier afgelopen met mijn” 

Ze stierf kort na de diagnose 

Meer dan een maand geleden overleed de moeder van Luk Wyns. Haar dood liet een diepe indruk na op de acteur en scenarist. Hij kampt met stress, een hoge bloeddruk, een fluittoon in zijn oren en een algeheel misselijk gevoel.

“Haar dood kwam heel onverwachts. Nog geen 4 maanden geleden hoestte ze een spatje bloed op. Ze meldde het aan de dokter, en een week later wist ze dat ze longkanker had. Op de eerste röntgenfoto was een vlekje ter grootte van een 2-euro-stuk te zien en de dokter zei: ‘We gaan dit met tweeëntwintig zeer korte bestralinkjes aanpakken. Over enkele weken bent u normaal gezien weer helemaal de oude”, vertelt Luk in Humo.

De weken erna bleken de longen van Luks moeder helemaal aangetast te zijn en een week later zat de kanker ook in de hersenen en de rest van haar lijf.

“Op dat moment besefte mijn moeder: het is hier afgelopen. Wat mij sinds die dag het meest heeft geraakt, is de kracht die van haar uitging. De minzaamheid, de mildheid, de humor ook die ze tot op het laatste moment wist te bewaren: faut le faire.”

Bio van Luk Wyns

Meer Over:

Luk Wyns