.
Luka Cruysberghs
donderdag 21 september 2023

Luka Cruysberghs nieuwe ambassadrice van Stichting Alzheimer Onderzoek

Zij brengt vandaag een nieuwe single uit.

'Need You In The Light' de nieuwste single van Luka Cruysberghs. "Het nummer is een ode aan mijn bomma en gaat over mijn ervaringen tijdens die moeilijke periode. Er kon dus geen geschiktere dag zijn als 21 september: Wereld Alzheimer Dag", reageert Luka.

'Need You In The Light' is een lied dat Luka vorig jaar schreef over haar grootmoeder die leed aan de ziekte van Alzheimer. Het is een pakkende ballade die recht uit haar hart komt. In de tekst beschrijft Luka op een ontroerende wijze hoe het is om iemand te verliezen aan deze ziekte – iemand van wie je houdt, die langzaam vergeet wie je bent en zich de hechte band niet meer kan herinneren.

Met haar breekbare stem weet Luka met pure emoties de juiste snaar te raken. Dit nummer is geen vrolijk popdeuntje, maar een eerlijk en emotioneel eerbetoon aan haar oma en aan andere Alzheimerpatiënten of mensen met dementie.

'Need You In The Light' is een opmerkelijke toevoeging aan Luka's repertoire dat resoneert met iedereen die hetzelfde meemaakt. Luka wil aantonen dat muziek de kracht heeft om op een unieke manier emoties over te brengen en mensen te verbinden. Vanaf vandaag is Luka de nieuwe meter/ambassadrice van de Stichting Alzheimer Onderzoek (naast Hugo Sigal die zijn taak als peter al langer op zich neemt).


Bio van Luka Cruysberghs

Meer Over:

Luka Cruysberghs