.
News Image

Luka uit The Voice over haar Amerikaans succes

Luka twijfelde om zangeres te worden bij Hooverphonic...


Luka Cruysberghs won als 17-jarige het laatste seizoen van The Voice van Vlaanderen. Luttele maanden later scoort ze hits in Amerika. “Hoe zot is dat?” vraagt ze zichzelf af. Luka had in The Voice Alex Callier als coach en die stak niet onder stoelen of banken wat een groot talent hij in Luka zag. Enkele maanden na hun winst in The Voice vroeg Alex Callier aan Luka of ze niet de nieuwe zangeres van zijn band Hooverphonic wilde worden. Maar toen die vraag haar plotseling gesteld werd, wist Luka even niet wat geantwoord. Was dit wel wat ze wilde? Ze begon zowaar te twijfelen. Wat als ik het niet leuk vind? Wat als ik niet voldoe? Wat als ik hierdoor een stukje van mijn jeugd kwijtspeel? Luka’s mama raadde aan alle voor- en nadelen in lijstjes te gieten. Al snel bleek dat het lijstje met voordelen veel langer was dan de enkele nadelen. En zoals Luka’s moeder ook zei: “Dit heb je altijd al gewild, dus waarom zou je het niet doen?” En Luka besloot te springen…



Luka wist immers ook dat ze enorm veel spijt zou hebben als ze deze unieke kans liet schieten. Sinds april is Luka de nieuwe zangeres van Hooverphonic. Sindsdien mag ze klassiekers als “Mad About You” zingen, maar haar ogen gingen pas écht open tijdens de Amerikaanse tournee. Tijdens die Amerikaanse tournee besefte ze plotseling: “Ik zit in een band en wij zijn bekend in Amerika. Hoe zot is dat? Ik kan het nog altijd amper geloven,” vertelt Luka deze week in Humo.



Ondertussen stellen Luka en Hooverphonic hun nieuwe plaat “Looking For Stars” voor waarop ook de hitsingle “Romantic” staat, het debuut van Luka bij Hooverphonic. Haar leven is volledig veranderd nu ze bij de band van mentor Alex Callier zingt. Eerst naar school, dan een interview met Humo en ’s avonds nog een try-out. “Het wordt een lange dag, maar dat stoort me niet. Ik heb nooit een doorsnee leven geambieerd,” vertelt Luka in Humo. En die school is ze ook van plan af te werken. Dat diploma wil ze nu halen en niet later via de examencommissie. In dat opzicht is ze een beetje een streber… Maar hoelang ziet ze zichzelf zangeres blijven bij Hooverphonic?



Hooverphonic heeft al heel wat zangeressen versleten, maar Luka is niet van plan zelf op te stappen. Gitarist Raymond Geerts is ondertussen 59. Wie weet stopt Hooverphonic binnen tien jaar en word ik zelf aan de deur gezet, lacht Luka in Humo. Maar nu is het vooral genieten van alles wat haar overkomt. “Ik leef in een droom,” durft Luka toegeven. Looking For Stars, het eerste Hooverphonic-album met Luka als zangeres ligt vanaf vrijdag in de winkel en op 28 december staat de band in de Lotto Arena.