.
Lut Hannes in Thuis
donderdag 2 november 2023

Lut Hannes: “Ik verdween wat op de achtergrond”

Ze verliet de reeks

Lut Hannes zal jammer genoeg niet meer in ‘Thuis’ te zien zijn. De actrice nam een tijdje geleden afscheid en haar personage vertrok op cruise om er te gaan werken.

In een soap kan natuurlijk alles en Angèle, haar personage kan nog altijd terug keren natuurlijk. Maar het is wel de bedoeling dat het definitief is.

“In principe wel. Want ik ben dus zelf aan de productie gaan vragen of ik met deze rol mocht ophouden. Ik word volgend jaar 70. Als ik dan nog tien actieve jaren heb, wil ik die ten volle benutten. Ik wil dat ze kwaliteitsvol zijn, snap je? Ik voel me zeker nog niet te oud om te acteren of om dagelijks op de set te staan, maar toch overviel me het gevoel dat ik andere wegen moest inslaan”, legt ze uit in Primo.

Lut had steeds minder scènes en de decors waar ze in mocht spelen waren ook al beperkt tot twee. Zo hoefde het voor haar niet langer.

“Er kwamen veel nieuwe personages bij. En dat vind ik niet erg, hoor. Maar ik werd op den duur gewoon een personage op de achtergrond. Angèle was wel aanwezig, maar niet meer betrokken bij de speelactie. Dan kwam ik na zo'n werkdag thuis en had ik het gevoel dat ik eigenlijk niets had gedaan. Als je jong bent, stap je daar snel over, maar met het ouder worden, kreeg ik het daar steeds moeilijker mee. Ik wil bezig zijn, creatief blijven!”

Bio van Lut Hannes

Meer Over:

Lut Hannes