.
Lut Hannes in Thuis
maandag 13 november 2023

Lut Hannes: “Ik weet niet of dat aan mij zal blijven plakken”

Ze speelde de rol 25 jaar lang

Lut Hannes zal natuurlijk altijd een beetje Angèle uit ‘Thuis’ blijven. Ze heeft de rol zo’n 25 jaar lang gespeeld en dat is natuurlijk niet niks. Het was geen 25 jaar aan één stuk, en de actrice is af en toe verdwenen uit de reeks.

“Ik weet niet of Angèle aan mij zal blijven plakken. Misschien niet omdat het zo'n va-et-vientpersonage was. Angèle is ook veel veranderd in de loop der jaren. In het begin was ze de tegenpool van haar zus. Simonneke was het brave meisje en Angèle was de feeks. Stout, onbeschoft en brutaal. Maar daar had ik het zo niet mee. Gaandeweg heb ik dat kunnen ombuigen. Ik vond vrij snel een komisch aspect in Angèle”, lacht Lut in Primo.

Na 25 jaar de rol te hebben mogen spelen, is het natuurlijk een evidentie dat Lut haar personage toch een beetje zal missen.

“Ze is een belangrijk deel van mijn leven geweest en dat zal ze altijd blijven. En natuurlijk heb ik het de ene dag gemakkelijker met het afscheid dan de andere. Maar ik moet daar niet flauw over doen, hé. Ik heb er zelf om gevraagd. Mocht de productie me op een dag gezegd hebben: 'Lut, we gaan Angèle uit de serie schrijven', dan zou ik daar een compleet ander gevoel aan over gehouden hebben. Dat zou ik niet fijn gevonden hebben. Maar nu heb ik het volledig zelf in handen gehad.”

Bio van Lut Hannes

Meer Over:

Lut Hannes