.
News Image

Lykke Li komt naar AB in Brussel

Lykke Li volgende maand al in de AB!

Li Lykke Timotej Svensson Zachrisson, beter bekend als Lykke Li, licht eindelijk een tipje van de sluier op over haar derde album, dat op 5 mei in de rekken ligt, en haar aanstaande tournee !
De Zweedse laat zich opmerken door een fascinerende persoonlijkheid en authenticiteit, en de gave om de wreedheid van alledaagse beslommeringen haarfijn en onomwonden te beschrijven. Haar eerste album 'Youth Novels' (2008), gedragen door de single « Let It Fall », dompelt je dan ook meteen onder in een wereld vol sombere en diepe droombeelden. Haar tweede plaat 'Wounded Rhymes', die in 2011 verschijnt, weet zowel publiek als critici te bekoren met menselijke electro-pop en nog steeds erg gekwelde songteksten. Het geeft Lykke Li zelfvertrouwen en levert haar een vaste plaats op in het internationale muzieklandschap. Ze verovert de wereld verder met live optredens die iedereen met verstomming slaan. De triomf is helemaal compleet wanneer de The Magician-remix van « I Follow Rivers » op de markt komt. Het nummer stijgt naar duizelingwekkende hoogten in de Europese hitlijsten en gaat maar liefst 1.200.000 keer over de toonbank. Maar minstens even bekend is natuurlijk de eigenzinnige versie van onze eigen Triggerfinger, die tot stand kwam in het ochtendprogramma van Giel Beelen op de Nederlandse radiozender 3FM en uitgroeide tot een monsterhit in België en ook daarbuiten!
Vandaag kondigt Lykke Li het derde luik van haar trilogie aan. 'I Never Learn' werd geïnspireerd door een pijnlijke liefdesbreuk en staat dan ook bol van de donkere en oneindig delicate songs. De artieste nam voor de eerste keer zelf ook deel aan de productie van het album, in samenwerking met Björn Yttling en Greg Kurstin. Om haar nieuw werk voor te stellen, kondigt Lykke Li een korte en zeer exclusieve Europese tournee aan, die onder andere halt houdt in Stockholm, Parijs, Berlijn, Londen en… Brussel !
Afspraak met een uitzonderlijk artieste op 27 april in de Ancienne Belgique. De voorverkoop voor dit concert gaat van start op vrijdag 7 maart om 9 uur.

Tickets via de Ancienne Belgique: 02 548 24 24 of www.abconcerts.be & via Proximus Go For Music: www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs excl. servicekosten): 32 euro.

Bio van Lykke Li

Meer Over:

Lykke Li