.
Lynn Van den Broeck
dinsdag 6 augustus 2024

Lynn Van den Broeck: “Ik zag dat als mijn plicht”

Maar is dat wel zo gezond?

Hoewel Lynn Van den Broeck tijdens haar jeugd nooit echt ongelukkig is geweest, heeft ze het ook nooit makkelijk gehad. Haar ouders gingen uit elkaar, waardoor zij voor haar vader en moeder probeerde te zorgen. En het zorgen voor anderen, daar gaat ze nu nog steeds mee verder.

“Intussen ben ik erachter dat het ook gewoon is wie ik ben, die neiging zit in me. Maar inderdaad, die moeilijke jaren na de scheiding hebben me voor een stukje gevormd. Ik zag mijn ouders zoeken en tasten, en ik wilde zo graag hun houvast zijn. Ik zag het als mijn plicht om een luisterend oor te zijn voor mijn vader en mijn moeder, en nu besef ik dat dat misschien toch niet zo heel gezond is”, zegt Lynn in Humo.

Dat Lynn zo zorgzaam was, zorgde er ook voor dat ze heel vaak werd ingeschakeld als bemiddelaar bij conflictsituaties. Als er wrevel was in de familie, dan wisten ze Lynn te vinden.

“Naar iedereen luisteren, de frictie wegmasseren, mensen vragen om water bij de wijn te doen... Ik vond het vanzelfsprekend dat ik dat deed, want ik ben allergisch voor spanningen en ruzie. Ik probeerde op een haast dwangmatige manier om de scherven weer aan elkaar te lijmen.”

Bio van Lynn Van den Broeck

Meer Over:

Lynn Van den Broeck