.
Ellie de Lange - Melody Klaver - Lynn Van Royen - Naomi Janssens - Abigail Abraham
zaterdag 20 januari 2024

Lynn Van Royen: “Doseren is de boodschap”

Het was een helse tocht

Bij -35 graden een tocht doen door Groenland, Lynn Van Royen en enkele andere BV’s hebben het gedaan. Ze trokken 11 dagen lang rond in de koude en de sneeuw en hebben zichzelf serieus op de proef gesteld. Vooral de koude was een beproeving.

“Omdat dat het grote onbekende was. Wat doet het met je als je constant in de kou zit, ook als je slaapt? Maar de expeditie haalde een soort overlevingsmodus in mezelf naar boven. Je bent constant bezig met alles wat je moet doen om jezelf warm te houden en de tocht tot een goed einde te brengen. Op voorhand had ik verwacht om wat te filosoferen over het leven, je bent tenslotte elke dag zeven uur aan het wandelen, maar daar was totaal geen ruimte voor in mijn hoofd. Ik was maar op één ding gefocust”, zegt Lynn in Story.

Ook fysiek viel het allemaal niet te onderschatten. Lynn was vaak de traagste van de bende, maar daar lag ze niet van wakker. Ze deed het liever op haar eigen tempo.

“Als je iedereen wilt bijbenen, vergaloppeer je jezelf. Dan begin je te zweten en bij zulke temperaturen vriest het zweet meteen aan. Doseren is dus de boodschap. Nochtans ben ik op voorhand wat meer gaan wandelen, maar dat is niet te vergelijken met de tocht in Groenland.”

Bio van Lynn Van Royen

Meer Over:

Lynn Van Royen