.
Lynn Wesenbeek
zondag 3 december 2023

Lynn Wesenbeek: “Alle zorg kwam op mij terecht”

Haar moeder was zwaar ziek

Lynn Wesenbeek heeft altijd een gelukkige jeugd gehad. Ze groeiden op in een warm nest en ondanks dat hun ouders uit elkaar gingen, ging alles best ok bij Lynn. Tot het noodlot hun familie trof.

“Toen ik 14 was, en mijn zus 17, werden we op een dag naar binnen geroepen en bleek dat onze mama kanker had. Elke dag, na school, gingen we haar in het ziekenhuis bezoeken. Twee bussen heen, twee bussen terug en pas tegen tien uur 's avonds thuis, om dan nog te moeten koken en huiswerk te moeten maken. Nog vaak denk ik: 'Hoe deden we dat toch?”, zucht Lynn in Het Laatste Nieuws.

De moeder van Lynn heeft nog een paar jaar geleefd, maar het was zwaar ,heel zwaar. Veel van de zorg voor haar moeder kwam op Lynns schouders terecht.

“Mijn zus was tegen dan het huis al uit. Eerst ging ik nog naar school, maar meteen na mijn middelbaar ben ik gaan werken en ben ik begonnen met avondschool. Dat was natuurlijk heftig, maar toch, als ik erop terugkijk, vind ik dat ik een gelukkige jeugd heb gehad. Er was veel warmte, veel harmonie en ook al was er geen contact meer met mijn vader — hij was hertrouwd en leefde in Spanje — ik was goed omringd, er was veel zorg.”

Bio van Lynn Wesenbeek

Meer Over:

Lynn Wesenbeek