.
Lynn Wesenbeek
maandag 27 november 2023

Lynn Wesenbeek: “Dat kan voor jou niet zo moeilijk zijn, zeiden ze”

Ze stond plots op straat

Lynn Wesenbeek, wie kent haar nog? De voormalige nieuwslezeres is al een tijdje niet meer op televisie te zien, maar veel mensen herinneren zich haar nog goed.

De dag waarop ze haar ontslag kreeg in 2012 is een dag die Lynn haar nog heel lang zal herinneren. Ze had dat ontslag ook niet zien aankomen, vertelt ze in Het Laatste Nieuws.

“Ken je het gevoel van wakker te worden in een hotelkamer? Het is nacht, stekedonker, je ziet niet waar je stapt en je moet naar het toilet. Zo voelde dat ontslag.”

Waarom Lynn is ontslaan, heeft ze nooit echt geweten. Al heeft ze natuurlijk wel een vermoeden. Zo denkt ze dat vooral haar leeftijd een probleem werd.

“Ik was 50 geworden. Plots kwam ik in een situatie terecht waarin er geen maandelijks inkomen meer was. De kinderen woonden nog thuis en studeerden allebei aan de universiteit. Ik begon bij meerdere bedrijven te solliciteren. 'Dat kan voor jou zo moeilijk niet zijn', zeiden mensen, maar gaandeweg merkte ik 'de stempel' die ik meedroeg. Eén CEO zei letterlijk: 'Mevrouw, ik zie het niet gebeuren: u, met een dienblad in de bedrijfsrefter'. Ook bij VRT was ik een uitgesproken VTM-gezicht, dat lag moeilijk.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Lynn Wesenbeek

Meer Over:

Lynn Wesenbeek