.
Lynn Wesenbeek
zaterdag 9 december 2023

Lynn Wesenbeek: “Hoe ineens iemand slecht kan zijn, snap ik niet”

Ze gingen vredevol uit elkaar

Het is belangrijk dat je in je leven wordt omringd door de juiste mensen. Heel wat van die mensen zullen een deel van je leven bepalen en zullen heel wat invloed hebben op de keuzes die je maakt.

Bij Lynn Wesenbeek is dat haar moeder. Niet alleen haar opvoeding heeft een grote invloed gehad, maar ook het feit dat ze veel te vroeg gestorven is, heeft Lynn gemaakt tot wie ze nu is.

“Niets was meer bepalend dan dat, tenzij misschien mijn huwelijk en mijn toenmalige man (Geert Versnick). Omwille van de kinderen die eruit voortkwamen, maar ook omwille van mijn schoonmoeder die — zonder dat het ooit zo is uitgesproken — de rol van mijn mama heeft overgenomen. Drie jaar geleden is ze overleden, maar ze heeft ongelooflijk veel voor me betekend. De bagage die ik van thuis niet had meegekregen — omdat er de tijd niet was en ik te jong was — heeft zij me alsnog gegeven”, vertelt ze Het Laatste Nieuws.

Haar schoonmoeder was natuurlijk heel verdrietig toen Lynn en Geert ervoor kozen om uit elkaar te gaan. Toch hebben de twee altijd een goede band blijven hebben.

“Ze zag de pijn bij haar kind, maar ook bij mij en ze heeft ervoor gekozen om te blijven bijdragen aan het emotioneel welzijn van iedereen die erbij betrokken was. Ik zie het daar in echtscheidingen vaak misgaan. Advocatenkantoren zijn gespecialiseerd in het zo hard mogelijk treffen van de ander, maar dat is niet de weg om te bewandelen. Ik versta dat een huwelijk mis kan lopen en dat je als mens struikelt in het leven, maar wat ik nooit zal vatten, is dat je elkaar dan naar het leven kan staan. Iemand van wie je hield. Van wie je kinderen wilde . Met wie je het allerschoonste hebt meegemaakt. Hoe die ineens slecht kan zijn: dat kan er bij mij niet in.”

Bio van Lynn Wesenbeek

Meer Over:

Lynn Wesenbeek