.
Louis Talpe en Maaike Cafmeyer
zaterdag 6 januari 2024

Maaike Cafmeyer: “Dan heb ik wel een woordje klaar”

Vlamingen zijn erg beleefd

Toen Maaike Cafmeyer voor het eerst op televisie verscheen als Chantal in ‘Eigen Kweek’, had ze nooit durven dromen dat het personage zo’n succes zou worden. En hoewel ze er eerst niet verder mee wilde gaan, is ze blij dat ze het nu toch heeft gedaan.

Al snel werd besloten om een reeks rond Chantal te maken en dat was een schot in de roos. Maaike kreeg heel wat lovende reacties.

“Het was de eerste keer dat de mensen me echt aanspraken. Doorgaans waren ze heel vriendelijk, hoor. Ze hielden me staande om te praten over een scène die ze mooi vonden of waarin ze zich herkenden, of een grappige situatie. Er werd me ook gezegd dat ik hun week had goedgemaakt en dat ze het door mij zagen zitten om op maandag weer vol goesting naar hun werk te gaan. Heel fijn om te horen”, klinkt het in Story.

Maaike had zoiets nog nooit meegemaakt en ze merkte ook op dat mensen in Vlaanderen vooral heel erg beleefd zijn.

“En als dat niet zo is, heb ik altijd wel een woordje klaar, hoor. Ik ben niet iemand die die aandacht gaat opzoeken. Ik kom niet zo graag op evenementen waar veel volk is. Uitzonderingen maak ik voor projecten waaraan ik zelf heb meegedaan, of van vrienden van mij. Daar maak ik wel mijn opwachting. Ik ben ook heel vaak 's avonds weg: mijn leven speelt zich voor een groot deel af in een theaterzaal of op een set. Ik ben dan ook blij als ik eens gewoon thuis kan zitten.”

Bio van Maaike Cafmeyer