.
Maaike Cafmeyer
donderdag 11 januari 2024

Maaike Cafmeyer: “We mochten zo ver gaan als we wilden”

Ze zag het eerst niet zitten

De fans van Maaike Cafmeyer zijn blij want het tweede seizoen van ‘Chantal’ is klaar. Meer zelfs, het tweede seizoen is vanaf 21 januari te bekijken op VRT 1 en zelfs nu al op Streamz.

Het personage Chantal kwam voor de eerste keer op televisie in ‘Eigen Kweek’, ondertussen zo’n tien jaar geleden. Men had toen nooit durven denken dat het personage zo populair zou worden en zo lang zou meegaan.

“Ik zag dat eerst helemaal niet zitten. Net als scenarist Mathias Sercu. We hadden een lijstje gemaakt met daarop onze argumenten waarom we het geen goed idee vonden, en hebben dat tijdens een ontbijtvergadering vol enthousiasme voorgelegd aan de producenten. Maar anderhalf uur later zijn we buitengestapt en waren we overtuigd dat we het wél moesten doen”, lacht Maaike in Story.

Het onderhandelen is dus niet helemaal goed gegaan, maar Maaike heeft er vrede mee. De voorwaarden die ze kregen waren dik in orde.

“We mochten een eigen universum voor Chantal creëren waarin we zo ver mochten gaan als we zelf wilden. Dat heeft ons over de streep getrokken. Het was ook onze voorwaarde. Na de pilootaflevering wisten we dat we goed zaten. Ik zou echt wel een dwaze daze zijn geweest als ik daarmee niet verder had gedaan.”

Bio van Maaike Cafmeyer en Mathias Sercu