.
News Image

Maandag in Komen Eten

Wie schiet er een nieuwe week op gang?
De 46-jarige Filip uit Gent trapt een nieuwe week van Komen Eten af in stijl. Filip verdient de kost als verpleegkundige, maar ook af en toe als ober. Hij zou dus moeten weten hoe hij zijn gasten moet verwennen vanavond. Filip combineert een unieke persoonlijkheid met een stevige portie flair en kookt heel graag. Koken is voor Filip een manier om zich te uiten, een vorm van kunst zelfs. Zijn loft is ingericht volgens de wabi sabi-filosofie. Want kenners van de Japanse levensfilosofie weten dat wabi sabi het nieuwe feng shui is. Filip is een fervent verzamelaar van retro erotiek en stelt zijn collectie graag thuis tentoon. Benieuwd of zijn gasten hierdoor in de juiste stemming komen. Ook op culinair gebied wil Filip natuurlijk scoren en een blik op zijn menukaart, leert dat hij een erg trotse Gentenaar is. Als voorgerecht voorziet hij Gandaham met asperges, zijn hoofdgerecht is Gentse waterzooi en ook in zijn dessert pakt Filip uit met een typische Gentse specialiteit. Want zijn panna cotta zijn vergezeld van echte Gentse cuberdons.

Komen Eten, van maandag tot donderdag om 20.10 op VIER.