.
Maarten Bosmans in Familie
zaterdag 20 januari 2024

Maarten Bosmans: “Die ziet zichzelf graag bezig” 

Hij is een bezige bij 

Maarten Bosmans denkt nog vaak terug aan zijn tijd bij ‘Flikken’. Hij speelde er motard Bruno Soetaert en hield er ook een liefde voor motorrijden aan over.

“Nooit heb ik één seconde spijt gehad van m'n rol in 'Flikken'. Ik vond het ook geweldig dat ik een vast maandloon kreeg. Daarvoor moest ik maar gemiddeld zes dagen per maand draaien. Wat een luxe! Ik dacht: mijn broodje is gebakken. En af en toe kon ik een reclamespotje doen. Dat doe ik nog altijd. Vooral in coronatijd waren die spots welkom, want daarmee kon ik m'n rekeningen betalen. Ik ben het vaste gezicht van de 'schatjes van patatjes' van Belviva, al vier jaar”, zegt hij in Primo.

‘Flikken’ was de springplank voor Maarten zijn carrière. Hij heeft veel aan de reeks te danken. Hij heeft veel werk gehad voor televisie en in het theater.

“Ik heb in heel veel series gespeeld. In de zeven seizoenen van 'Loslopend Wild' was ik één van de vaste acteurs. Daar word ik geregeld op aangesproken. Maar ook op die reclamespots. Als ik een café buitenstap, hoor ik vaak mensen zeggen: 'Frieten vanavond zeker?' Da's plezant. Ook Bruno kennen ze nog, omdat 'Flikken' vorig jaar is heruitgezonden. En toen ik vorige zomer in het ziekenhuis lag, zag ik mezelf in herhalingen van 'Spoed' en 'De Kotmadam'. De verpleegsters zullen gedacht hebben: 'Amai, die gast ziet zichzelf graag bezig.”

Bio van Maarten Bosmans

Meer Over:

Maarten Bosmans