.
Maarten Bosmans met dochter Amélie
dinsdag 16 juli 2024

Maarten Bosmans: “Het is een uit de hand gelopen hobby”

En wat voor één!

Het is ondertussen al een tijdje geleden dat Maarten Bosmans een deel van zijn voet verloor door een hardnekkige bacterie. De angst was groot of hij ooit nog zou kunnen acteren en stappen, maar die angst was nergens voor nodig.

Maarten is nu gids in Praag, waar hij deeltijds woont en leidt de toeristen rond in de prachtige stad. Dankzij zijn aangepast schoeisel kan hij weer 4 uur aan een stuk rondwandelen.

“Ik noem het een uit de hand gelopen hobby. Mijn schoonbroer stelde me op een dag voor om samen eenmalig een begeleide reis te organiseren. We zijn nu zeventien jaar verder en doen het nog steeds”, klinkt het in Dag Allemaal.

Maarten organiseert ook wandel- en fietstochten in raag, iets wat vooral begon als een soort bezigheidstherapie.

“Zuzana is postbode en gaat 's morgens vroeg werken. Wanneer ik dan de kinderen op school had afgezet, zat ik daar maar. Dan kon ik beter iets leuks doen, en zo ben ik met die rondleidingen begonnen. En laten we eerlijk zijn: ik ben een acteur en vind het fijn om aandacht te krijgen. Zo'n tocht door Praag is een voorstelling van drie uur. Uiteraard geef ik achtergrond en feiten mee, maar het is toch vooral verhalen vertellen. Praag is mijn podium en geef toe: een mooier decor kan ik mij niet wensen.”

Bio van Maarten Bosmans

Meer Over:

Maarten Bosmans